Johannesburg – Pretoria

Posted by on 1 november 2022

1 november 2022

Wat een heerlijke nacht in goede bedden….we werden uitgerust wakker. Vervolgens een lekker ontbijtbuffet. Er was voldoende te kiezen, dus met goed gevulde magen konden we aan onze dag beginnen. Tegen 11 uur kwam Bobo ons ophalen om de camper op te halen. Na het nodige papierwerk kregen de we camper mee. Onze camper heeft een naam gekregen van een ontdekkingsreiziger. Willard Frank Libby is zijn naam. Bobo geeft al hun campers een naam van een ontdekkingsreiziger. Dus geen Jolly Jumper deze reis, maar een echte Willard.

Na het ophalen langs de supermarkt om de boodschappen te doen. Even denken….wat we allemaal nodig zouden kunnen hebben. Zowel moeders als wij moeten even bedenken wat we nodig hebben voor 4 personen. Vaders let ondertussen op de camper….die weet hoe het gaat als je drie vrouwen een supermarkt instuurt. De mannetjes op de parkeerplaats verbazen zich dat de dames naar de camper lopen zonder man en zeggen nog dat zij gewend zijn dat er altijd een man bij is die rijdt. Hahaha….niemand dit weet dat de koning van Brussel achter de deur zit. Maar ook hij laat zich rijden vandaag. Ria heeft de eer om de spits af te bijten.

We stellen onze plannen bij en rijden naar Pretoria. We gaan op zoek naar een camping. We vinden er 1, maar deze was al dicht. De bewaakster komt naar de poort en zegt dat zijn ons eigenlijk niet meer binnen mag laten. Het kantoortje is als dicht en ze neemt een risico als ze ons binnen laat. We kijken met ons liefste gezicht en ze denkt. Ze besluit een foto van onze nummerplaat te maken en Ria biedt aan haar paspoortnummer op te schrijven. Ze laat ons binnen als we beloven morgenochtend eerste werk te komen te betalen. Natuurlijk gaan we dat doen.

Plekje zoeken….en dan de rugzakken leegmaken en kastjes vullen. Een karwei om tot een logische indeling te komen. Maar het past allemaal. Nog even genieten van de laatste zonnestralen en dan de bbq aan.
Na een lekker avondmaaltijdje begon het wat te waaien, dus tijd om de afwas te gaan doen. Bij de laatste bordjes begin het te regenen, dus even gas op de plank. Maar voordat we goed en wel binnen waren stopte het met regen. Maar inmiddels was het 21.30 uur, dus een mooie tijd om de dag af te gaan sluiten.
Nog even uitbuiken en dan springen we ons bed in. Hopen dat deze bedden ook weer lekker zullen slapen. Op naar de dag van morgen.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

1 Responses to Johannesburg – Pretoria