Pretoria – Loskopdam

Posted by on 3 november 2022

2 november 2022

Wat een nacht…wat een nacht…we mochten op het bovenbed liggen. Raampjes in de nok open, maar Linda kreeg het Spaans benauwd met het idee dat zij niet rechtop kon gaan zitten. Dus opnieuw uit het bed klimmen en op de bank gezeten. Ondertussen hoorde Linda moeders ook heen en weer draaien, maar wisten eigenlijk niet van elkaar dat we wakker waren. De andere twee sliepen door alles heen. Tegen half tien was de stroom op de camping eruit geklapt, maar tegen 12 uur stond alles weer in het licht. De telefoons sprongen aan en begonnen weer te laden. Je kunt toch slechts heel de nacht op blijven zitten, dus toch maar terug naar boven. Poeh hé….midden in de nacht waren we allemaal wakker…..dan allemaal maar een sanitaire stop om vervolgens toch maar een paar uur te pakken.

Om half zeven stonden we allemaal wel naast ons bed. Een creatief ontbijtje, want we hadden nog geen brood. Echter met twee eierkoeken uit Nederland en nog wat yoghurt komt je een heel eindje. Na het ontbijt direct betalen zoals we beloofd hadden. Tenminste dat was de bedoeling, maar de dame in kwestie was er nog niet. Om acht uur zou het kantoortje open gaan vertelden ze Ria, dus om acht terug….geen dame….tja, ze is altijd te laat was het antwoord. Maar iemand was zo tof om toch de rekening op te maken, dus we konden vertrekken.

Op naar het Voortrekker monument….de geschiedenis van zuid Afrika in. Een imposant monument boven op de berg…..in een mooie groene omgeving. Het is toch een moment om even stil te worden. We wandelen door het monument en laten ons meevoeren in de geschiedenis. Na het bezichtigen van schilderijen en beelden was het tijd voor koffie en wat te eten. Kun je zeggen dat je om half elf een brunch hebt als je zo vroeg van de partij was? Het smaakten ons goed.

Vanuit Pretoria gingen we op weg naar Loskopdam. Onderweg deden we een supermarkt aan om de aanvullingen in de voorraad te doen. Met een goed gevulde koelkast konden we verder het land in. Via de tolweg kwamen we op de plaats van bestemming aan. Prima voor nu de tolweg, maar morgen gaan we weer lekker binnendoor. De camping ziet er goed uit hier. We hebben uitzicht op het meer. Er wordt volop gevist. De camping is niet druk bezocht, maar er scharrelen hier en daar wel mensen rond.
Vandaag eten we op tijd…we verleggen onze structuur wat met het licht mee. We zijn goed en wel klaar en de stroom is weer verdwenen. We genieten met kaarslicht nog even van de stilte. Tegen acht uur is het dan toch tijd om de bedden op te maken. Van vakantie vieren wordt je moe. 😀

Morgen weer een dag!

Vrolijke groet,

Ria en Linda

 

Reageren is niet mogelijk.