Loskopdam – Sabie

Posted by on 4 november 2022

3 november 2022

Allemaal hebben we een betere nacht gehad dan de eerste nacht in de camper. Dat doet een mens goed! Om half zes waren we wakker en hebben we nog naar de vogels liggen luisteren. Heerlijk hoe zo’n dag begint. Rond zes uur zijn we opgestaan en hebben we genoten van een heerlijk warme douche. Tegen zeven uur waren we allemaal zo ver en konden we buiten ontbijten. We zagen de eerste eenden op het meer neer strijken en het was nog lekker rustig op het veld.

Na een goed ontbijt en de camper aan kant gebracht te hebben kon de reis weer starten. Tegen 9 uur reden we ons plekje af en werden we verrast door een groep apen. Schitterende beesten….de één zat de tegen de boom wat rond te kijken en de ander sprong wat in het rond, maar ze volgden elkaar allemaal.

We reden de panaromaroute op en genoten van het uitzicht. Het eerste gedeelte konden we ver weg kijken over de vallei en de kleine fruitbomen die onder de netten stonden. Echter de wegen waren slecht….vol met kuilen, dus het was slingeren om deze te ontwijken. We gingen steeds meer klimmen en op een gegeven moment reden we in de wolken op ruim 2100 meter. Ineens waren we de door de wolken heen en scheen de zon. We kronkelden door de bergen. In Lyndenburg hadden we bedacht koffie te drinken. Maar helaas nergens één koffietentje te vinden. We waren op weg naar Sabie en dat lag ongeveer 3/4 uur verder op. We besloten maar door te rijden en de camping zelf koffie te maken. We hadden onze benen even gestrekt, dus we konden er weer even tegenaan.

Bij binnenkomst van Sabie straalde het dorp zoveel vriendelijkheid uit. Waarschijnlijk ontvangen ze hier veel meer toeristen dan in Lyndenburg. Hier zag alles er verzorgd uit en de plaats eerder was veel meer van daar. D.w.z. kraampjes op elke hoek van de straat, muziek over straat en voornamelijk donkere mensen op straat. Niets mis mee, maar zeker anders.

De camping ziet er goed verzorgd uit. We nemen wat rust. We werken onze socials bij en lezen wat wat. Vooral genieten we van de zon. De temperatuur is flink gestegen. We besluiten vandaag niet zelf voor het eten te zorgen, maar ons te laten verwennen door de plaatselijke kok. Dat was een goed besluit! Forel en een heerlijke malse biefstuk…het water liep uit ons mond. We sluiten af met een toetje, zodat we nog iets langer kunnen blijven zitten. Op weg naar het restaurant voelden we namelijk al dat het kouder begon te worden. Dus buiten koffie drinken is waarschijnlijk geen optie meer. Het is inmiddels ook aardedonker, dus we kunnen ons bed in springen en morgen de dag gewoon weer vroeg beginnen. We gaan nu lekker naar de krekels liggen luisteren…een beter meditatie bestaat er waarschijnlijk niet.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

2 Responses to Loskopdam – Sabie