Blydepoort – Krugerpark

Posted by on 10 november 2022

5 november 2022

Het bleef tot laat regenen en onweren, maar vanochtend werden we wakker met de zon. Heerlijk ontbijten in de zon. Om half acht reden we het terrein al af. Vandaag gaan we richting Orpen…de poort waar wij het Krugerpark in zullen gaan. Het is ongeveer twee uur rijden, dus dat is te overzien. 

We moeten ergens wel een tussenstop maken om de koelkast goed te vullen. We tanken Willard ook vol en laten gelijk het oliepeil controleren. Alles is in orde, dus we vervolgen onze weg. 

Het winkelcentrum waar we Spar vinden is overvol druk. Het krioelt van de mensen en we lijken de enige blanke mensen te zijn hier. Rijen lang staan voor de geldautomaat. Het lijkt wel of iedereen geld moet hebben vandaag. In de supermarkt kunnen we over de koppen lopen en een lawaai. Poeh hé…..we verzamelen zo goed en kwaad als het kan onze voorraad. We staan in de rij voor de kassa met zeker 10 man voor ons. Een vrouwtje roept en we kijken nog om en terwijl we terug draaien gebaard ze dat ze ons bedoeld. We mogen voor. Enigszins opgelaten gaan we dus de hele rij voor en we bedanken de dame verschillende keren. Ze kijkt blij en groet ons nogmaals. Weigeren leek ons geen optie, maar dit voelde toch ook wel bijzonder. 

Met een vol geladen Willard rijden we naar de poort van het Krugerpark. Nee, we hebben geen wapens bij, dus we mogen door de eerste poort. Bij de tweede poort leveren we alle onze papieren in en we zijn in een snel tempo door deze check heen. Het is inmiddels 13 uur, dus we genieten van een bak koffie voordat we verder trekken.

We zijn goed en wel op weg en we hebben de hoofdprijs. In de berm komt een luipaard aan gewandeld. Deze is alleen en kijkt nergens van op. Rustig loopt hij door en steekt op zijn gemak de weg over en wandelt via de berm nog een stukje door. Wow…..wat een geluk! We hebben hem op de foto kunnen zetten. Onze dag kan niet meer kapot. Vervolgens ontmoeten we de springbokken en de kudus. Ook zeker mooie dieren om te zien. De temperatuur liep inmiddels aardig op en raakte de 35 graden aan. 

In ene doken daar de giraffen op. Rustig blaadjes van de boom aan het aftrekken en rond aan het kijken waar hun vrienden zebra’s bleven. Die kwamen op hun dooie gemakje aan lopen en graasden mee. 

De rivier staat erg droog, dus aan de waterplaatsen zagen we helaas geen dieren. Maar juist op een moment dat je het niet verwacht kwam daar een kudde olifanten aan. Wat een immense beesten zijn dat, toch. Verschillende olifanten hadden een heel kleintje bij zich, die bescherming zocht bij hun grote soortgenoot. 

Natuurlijk zagen we nog een kudde buffels en divers gevogelte. Als kers op de taart lag er aan de kant van de weg een groepje hyena’s. Wat zijn dat lelijke beesten om te zien, maar ze lagen er zo mooi bij en lieten zich prima op de gevoelige plaat zetten. Wat een mooie dag. 

Bijna bij de camping Satara lag een plas water met nijlpaarden erin, maar deze dames wilden ze niet laten fotograferen. Slechts hun oogjes en oren kwamen boven het water uit.

Inmiddels was het dik over 18 uur en we moesten voor half zeven op de camping zijn. Gehaald, maar dat hield wel in dat de bbq direct aan moest. Om half zeven valt de schemering in en dan is het zo donker. 

Moe maar voldaan rollen we om 21 uur ons bed in. Wat kun je moe worden van een hele dag in Willard verblijven en beesten zoeken.

;D

Warme groet,

Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.