Krugerpark

Posted by on 10 november 2022

6 en 7 november 2022

Wat is het toch mooi in het Krugerpark! De ochtenden starten al vroeg. We zijn om half vijf wakker en tegen vijf uur staan we op. Beide ochtenden zaten we op zes uur in Willard. Na een schaaltje yoghurt gaan we op zoek naar de dieren. Wat een geluk hebben we steeds. We hebben de leeuwen van dichtbij mogen zien. Zij hadden werkelijk de lente in hun bol. Midden op de weg gaven zij een nummertje weg. Mooi om te zien hoe zij eerst om elkaar heen draaien om vervolgens tot de daad te komen. Daarna rolt het vrouwtje nog even over de grond en het mannetje loopt parmantig wat verder, maar houdt zijn dame scherp in het oog. 

We genieten van rondslingerende apen, kuddes olifanten, buffels en natuurlijk giraffen met hun vrienden zebra’s. In het water turen we minutenlang om de nijlpaarden boven te zien komen, maar zij laten zich nauwelijks vangen. Hun oren en ogen zien we duidelijk boven het water en soms komen ze iets omhoog, maar paraderen voor de camera zit er niet in. 

Soms komen we ook kilometers even niets tegen en denken we in een steen of boomstammen dieren te zien totdat we dichterbij komen en moeten er zelf dan hartelijk om lachen. We gaan dingen zien die we graag willen zien. 

Het is ook ongelooflijk hoe we hier kunnen rijden en toch het idee hebben alleen op de wereld te zijn. Het is dat we steeds mensen tegenkomen op de picknick plaatsen en de kampen. 

We treffen beide dagen fijne campings. Al hadden we zondag geen elektriciteit. Elke dag valt hij gemiddeld wel 2 uur uit, maar zondag bleef alles weg. We hadden eigenlijk gepland om in het restaurant te gaan eten, maar helaas….zij konden geen menu in elkaar zetten zonder stroom. Dus in de kampwinkel vlug nog brood gehaald en een eitje gebakken. Een sober avondmaal, maar dat is prima als je om acht uur al op een oor ligt.

We missen alleen de neushoorn nog op ons wensenlijstje. De kont is gezien, maar helaas mochten we hem niet van de voorzijde aanschouwen. We hebben nog geprobeerd een rondje te rijden om de plaats waar we hem gezien hadden, maar het mocht niet zo zijn. De neushoorn wordt ook niet aangegeven op het bord waar je hem zou kunnen zien. Zij worden met uitsterven bedreigd en zo hebben de stropers ook minder kans om hen te vinden. Ach we hebben zoveel mooie dingen gezien, dus je hoort ons niet klagen.

Morgen proberen we wat uit te slapen. De dagen zijn intensief zo en we hebben tenslotte vakantie. Maar we gaan zien wat de dag ons gaat brengen.

Vrolijke groet,

Ria en Linda

Reageren is niet mogelijk.